25. července 2022

Za Piráty Prahy 2 zrušení akce vítáme protože autosalon na pěší zónu v památkové rezervaci UNESCO nepatří.

Proč se nám „auta na náplavce“ nelíbí?

– Nejde o kulturní či sportovní akci. Jde o komerční akci, která nemá v nejatraktivnějším, nejceněnějším a společensky nejživějším prostoru u břehů řeky v centrální části Prahy, pražské památkové rezervaci UNESCO, co dělat.

– Cena za pronájem náplavek je pro správce, resp. Prahu neuvěřitelně nevýhodná. Organizátor Czech News Center a.s. loni zaplatil v penězích jen 5 Kč za metr čtvereční na den, zbytek, téměř 90 % pronájmu uhradil formou nefinančního barterového plnění –- detaily ke smlouvě (https://smlouvy.gov.cz/smlouva/17072015)

– Logisticky náročné přesuny kotvících lodí z náplavek a uzavření všech zahrádek pronajímatelů kobek, kteří platí řádný nájem.

Na okraj ještě doplňujeme poznámku, že mediální snaha pořadatele o přelakování komerčního autosalonu na téměř altruistický enviromentální počin je učebnicovou ukázkou greenwashingu.

Usnesení RHMP ze dne 21. 7. 2022

R-45100-Usnesení Rady HMP - PDF eBook-Usnesení č.1836 verze 1.1 (VEŘEJNÉ)(veřejná kopie)[TED]_Stránka_1

Ostuda je 444 prázdných bytů
10.06.2022

Ostuda je 444 prázdných bytů

Je neomluvitelné, že Praha 2 má přes čtyři sta neobsazených obecních bytů. A počet prázdných bytů každý rok narůstá. Vznikají tím ztráty pro všechny. Vrátit tyto byty k dispozici obyvatelům je zásadní. Rozumně uvažující člověk by si řekl, že nedostatek bydlení je tak velký problém posledních let, že pro vedení Prahy 2 bude prioritou tyto byty obsadit. Bohužel není. Otázkou je, jestli za prázdnými byty v majetku Dvojky je jen lhostejnost, nebo i neschopnost.