Krok k otevřenější radnici

7. září 2021
Krok k otevřenější radnici

Dobrý nápad pro dvojku, jak jsme u nás participativní rozpočet pojmenovali, je jedinečná možnost, jak se zapojit do zvelebování naší Prahy 2. Žádný politik totiž nemůže znát všechny problémy a tužby lidí, kteří v daném místě žijí. A pokud si myslí že ano, končí to obvykle výstavbou nesmyslných projektů, jako je například volnočasový areál na Folimance, který mnoho z místních pořádně ani nechce. Přínosy participace jsou tak jasné: zvýšení zájmu o naše okolí, zapojení aktivních občanů do vymýšlení a propagace projektů a nás všech při hlasování o vítězích. Nezanedbatelná je samozřejmě i koordinační úloha ze strany úřadu, který s podáváním projektů pomáhá, vyhodnocuje jejich formální realizovatelnost a celý projekt zviditelňuje v médiích. Správná komunikace je největší úskalí Dobrého nápadu pro Dvojku. Pokud by nebyla dostatečná, nebo by podmínky pro zadávání projektů byly příliš složité, nikdo nebude mít chuť nápady zadávat, ani o nich hlasovat. Proto jsem rád, že poté, co jsem vznik Dobrého nápadu na zastupitelstvu inicioval, jsme se na jeho realizaci domluvili napříč všemi stranami a budeme ho podporovat i pomocí svých komunikačních kanálů. Za Piráty tak mohu nabídnout například konzultace nápadů a pomoc s podáváním projektů e-mailem nebo osobně v naší klubovně na Bělehradské 21.

Noviny Prahy 2, zaří 2021